Sommarrullar med asiatisk dippsås

Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Sommarrullar med asiatisk dippsås

13 ingredienser

30 min

"Sommarullar kan fyllas med vilka grönsaker och frukter som helst - det är bara fantasin som sätter gränser. Perfekt för när du behöver rensa kylen lite. Med en asiatisk dippsås till blir allt gott!" /Carla von Hofsten och Josefine Haamer von Hofsten

Ingredienser

portioner

Asiatisk dippsås

  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • 3 cm ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk vatten

Sommarrullar

  • 1 morot
  • 0,5 gurka
  • 0,5 förp groddar
  • 2 rispapper [per person]
  • ev lax (eller kyckling)

Gör så här

Dippsås

  1. Hacka chilin fint.
  2. Riv ingefäran på det grövsta sidan av rivjärnet och pressa ur saften genom en sil.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av.

Sommarrullar

  1. Strimla grönsakerna fint.
  2. Blötlägg ett rispapper i taget i ljummet vatten. Skaka av vattnet och lägg rispappret på en tallrik.
  3. Lägg grönsaker i mitten av rispappret, vik in kanterna och rulla ihop till en tajt rulle.

Servering

  1. Dela rullarna på mitten och häll dippsåsen i mitten av rullen med en sked.