Sommardessert

Sommardessert
Foto: TV4
Nils Molinder KK 2024
Nils Molinder KK 2024

Sommardessert

10 ingredienser

1 h

I början av augusti kommer de magiska hallonen. Samtidigt är den svenska melonen i sitt ässe. Detta tillsammans med platta persikor (gärna de vita) blir en underbar sommardessert.

Ingredienser

portioner

Sockerlag

  • 5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 skiva citron
  • 1 vaniljstång
  • 4 persikor

Servering

  • 0,5 honungsmelon (nätmelon eller galiamelon)
  • 250 g färska hallon
  • mynta
  • sorbet
  • mousserande vin

Gör så här

Sockerlag

  1. Koka upp alla ingredienserna till sockerlagen (utom persikorna). Skrapa ur vaniljfröna och låt stången vara med i lagen.
  2. Släpp i persikorna i den kokande lag, stäng av värmen och låt svalna (ca 30 minuter).

Servering

  1. Skala och kärna ur de inkokta persikorna.
  2. Tärna ner den halva melonen i önskade gaffelbitar.
  3. Placera valfritt antal färska hallon i glas.
  4. Garnera med mynta och hallonsorbet (det går lika bra med vaniljglass).
  5. Toppa glaset med bubbel.