Sommarbiffar med kantareller
Sommarbiffar med kantareller
12 ingredienser
20 m + tid i kyl
De här fräscha biffarna tillsammans med kantareller är perfekta att bjuda på i sommar. Servera inlagda tomater och gurka vid sidan om för en riktigt somrig rätt! Du hittar receptet här >>
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 400 g blandfärs (eller kalvfärs)
- 2 potatisar, finrivna
- salt
- vitpeppar
- 1 ägg
- 1,5 dl grädde
- 2 msk smör
- 2 msk köttfond, koncentrerad
- 1 dl vitt vin
- 1-2 dl kantareller (beroende på hur mycket du hittar)
- 1 knippe persilja
- 1 msk dijonsenap (valfritt)
Gör så här
- Blanda den väl kylda färsen med riven potatis, dijonsenap, salt och vitpeppar.
- Tillsätt ägg och grädde succesivt, blanda väl.
- Låt färsen vila i kylen någon timme.
- Forma fina biffar av färsen och stek i smör på medelvärme i ca 3–4 per sida.
- Slå sedan på fonden och vinet och låt sjuda. Ös biffarna med vätskan.
- Smörstek kantareller under tiden.
- Servera biffarna med svampen och persilja på toppen.