Lammfärsspett

24 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammfärs
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 knippe persilja
  • 3 libbstickeblad
  • 1 msk honung
  • salt (gärna flingsalt)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka löken.
  2. Hacka vitlöken och mosa gärna ihop den med lite flingsalt för att utvinna ännu mer smak.
  3. Blanda ihop hackad lök och vitlökspasta med färsen.
  4. Knäck i ett ägg och tillsätt ströbröd eller rivet vitt bröd för att få färsen att hålla ihop bättre.
  5. Hacka persilja och libsticka och rör ner i färsen.
  6. Smaksätt med honung, salt och peppar. Honungen ger en lite karamelliserad yta.
  7. Rulla bollar och pressa ut på grillspett.
  8. Lägg spetten på grillen och ta bort när färsen är genomstekt och fått en gyllenbrun färg.
17 augusti 2010