NRN Pannkakscalzone - pannkakor

Foto: Barnens egen matskola
NRN Pannkakscalzone - pannkakor
19 ingredienser
Pannkakor på nytt vis. Receptet kommer kommer från tävlingen Barnens egen matskola och räcker till 10 pannkakor.
Ingredienser
Pannkakscalzone
- 3 ägg
- 5 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 msk smör
Fyllning
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk olja
- 250 g köttfärs
- 1 förp krossade tomater
- malen spiskummin
- chilipulver
- gurkmeja
- 0,5 tsk salt
- malen korianderfrö
- 1 röd paprika
- 0,5 gul paprika
- 2 dl hushållsost, riven
- färsk koriander
Gör så här
Pannkakscalzone
- Vispa äggen lätt i en skål.
- Tillsätt hälften av mjölken, allt mjöl och saltet. Vispa smeten klumpfri. Häll i resten av mjölken.
- Smält lite smör i en stekpanna. Häll smeten till fina runda pannkakor, se till att de inte blir för tjocka. Ställ åt sidan.
- Hacka löken fint, pressa vitlöken. Fräs all lök i lite olja i en stekpanna.
- Tillsätt köttfärsen och stek den gyllenbrun.
- Tillsätt krossade tomater och låt puttra i några minuter.
- Krydda med spiskummin, chilipulver, gurkmeja, salt och malen koriander.
- Tvätta paprikan och skär i fina tärningar. Blanda riven ost och paprika och krydda med salt. Fyll varje pannkaka med cirka 3 matskedar av köttfärsblandningen. Lägg dem i en gratängform. Strö paprikaost- blandningen över och gratinera i 175 grader tills osten har smält. Garnera gärna med färsk koriander vid servering.