Karibisk lax med honungsglaserade tillbehör

Foto: TV4
Karibisk lax med honungsglaserade tillbehör
17 ingredienser
En fiskrätt med smak av Karibien.
Servera laxen med Sofies karibiska sås. Receptet hittar du
**
Dryck till maten
**Comtes D`Isenbourg Grand Cru Riesling Schoenenbourg. Artnr: 2175. 149 kronor.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 600 g färsk laxfilé med skinn
- 0,5 dl Jamaican Jerk Seasoning
- 0,5 dl mörk rom
- En nypa kryddpeppar
- salt
- peppar
- 3 palsternackor
- 2-3 sötpotatisar
- 1 förp babymorötter (litet förp, skalade)
- 2 rödlökar
- 0,5 vitkål
- 0,5 ananas
- 0,5 dl solrosolja
- 0,33 dl flytande margarin
- 1 dl honung, flytande
- salt
- vitpeppar
Gör så här
Grönsaker
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär sötpotatis, palsternacka, rödlök och ananas i lagom stora bitar. Dela vitkålen i lika stora bitar som övriga grönsaker.
- Blanda ihop oljemarinaden i en kopp.
- Lägg alla grönsaker, utom ananasen, i en ugnssäker form och häll marinaden över. Blanda.
- Kör i ugnen i ca 25-30 min och ta ut.
- Lägg i ananasen, blanda, och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter, tills grönsakerna fått fin färg och känns genomstekta. Ananasen ska kännas fast i konsistensen.
Lax
- Blanda jerkkrydda, rom, salt, kryddpeppar och svartpeppar.
- Skär eventuellt laxen i portionsbitar.
- Lägg den med skinnsidan ner i en ugnsfast form.
- Häll över kryddblandningen.
- In i ugnen tillsammans med grönsakerna de sista 15-20 minuterna. Var försiktig så den inte blir för torr.