Karibisk lax med honungsglaserade tillbehör

Karibisk lax med honungsglaserade tillbehör
Foto: TV4

Karibisk lax med honungsglaserade tillbehör

Av: Sofie - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

En fiskrätt med smak av Karibien.

Servera laxen med Sofies karibiska sås. Receptet hittar du

här!

**

Dryck till maten
**Comtes D`Isenbourg Grand Cru Riesling Schoenenbourg. Artnr: 2175. 149 kronor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk laxfilé med skinn
  • 0,5 dl Jamaican Jerk Seasoning
  • 0,5 dl mörk rom
  • En nypa kryddpeppar
  • salt
  • peppar
  • 3 palsternackor
  • 2-3 sötpotatisar
  • 1 förp babymorötter (litet förp, skalade)
  • 2 rödlökar
  • 0,5 vitkål
  • 0,5 ananas
  • 0,5 dl solrosolja
  • 0,33 dl flytande margarin
  • 1 dl honung, flytande
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Grönsaker

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär sötpotatis, palsternacka, rödlök och ananas i lagom stora bitar. Dela vitkålen i lika stora bitar som övriga grönsaker.
  3. Blanda ihop oljemarinaden i en kopp.
  4. Lägg alla grönsaker, utom ananasen, i en ugnssäker form och häll marinaden över. Blanda.
  5. Kör i ugnen i ca 25-30 min och ta ut.
  6. Lägg i ananasen, blanda, och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter, tills grönsakerna fått fin färg och känns genomstekta. Ananasen ska kännas fast i konsistensen.

Lax

  1. Blanda jerkkrydda, rom, salt, kryddpeppar och svartpeppar.
  2. Skär eventuellt laxen i portionsbitar.
  3. Lägg den med skinnsidan ner i en ugnsfast form.
  4. Häll över kryddblandningen.
  5. In i ugnen tillsammans med grönsakerna de sista 15-20 minuterna. Var försiktig så den inte blir för torr.