Sofias Biff á la Lindström

10 röster
45 min
4

Färsbiffar med rödbetor, kapris och sardeller serverade med klassiska tillbehör som råstekt potatis, skirat smör och stekt ägg. 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Biffar

  • 400 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 1 potatis, kokt
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Potatis

  • 6 fasta potatisar
  • smör, till stekning

Till servering

  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • 0,5 kruka persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Råstekt potatis
    Sätt ugnen på 150 grader. Skär potatisen i tärningar. Stek dem i rikligt med smör. När du fått en stekyta på alla sidor lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen medan du fortsätter med resten. Potatisen ska vara mjuk, kontroller med sticka.
  2. Biffar
    Blanda alla ingredienserna till biffarna och krydda med salt och peppar. Forma till biffar.
  3. Stek biffarna i smör, ca 3 minuter per sida. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen tillsammans med potatisen.
  4. Till servering
    Stek äggen men behåll gulan rinnig. Skira smöret i stekpannan.
  5. Lägg upp biffarna, potatis och ägg. Häll över smöret och toppa med lite persilja!

Laddar fler recept...