I samarbete med Wellibites

Sockerfri chokladfudge

16 röster
15 m + tid i kyl
12
Sockerfri chokladfudge
Foto: Köket.se

Toppa din fudge med någon av Wellibites sockerfria smaker. Finns att köpa på ICA, COOP & apoteken.

Wellibites

En galet god chokladfudge utan socker, gluten eller animaliska produkter. Toppa med sockerfria godisar från Wellibites.


Historien om Wellibites:

Det hela började i apotekaren Sara Serrays kök
med en övertygelse om att det går att få det
bästa av två världar.
– Jag ville ha ett godis som var både gott och
nyttigt och kunde inte hitta något sådant i
butiken, säger Sara.
 Där och då bestämde sig Sara för att ta saken
i egna händer. Hemma i sitt kök började ett
experimenterande och kokande i kastruller för
att till slut få fram en liten wellibite. Resultatet
blev ett välsmakande gelégodis berikat med
både vitaminer och mineraler som är socker-och
glutenfritt samt vegansk.

Visa mer
15 m + tid i kyl
12

Du behöver

Fudge:

  • 100 g jordnötssmör
  • 4 msk kokosolja
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 msk kakao
  • 3 msk honung, eller fibersirap

Chokladglasyr:

  • 100 g choklad, vegansk
  • 1 tsk neutral olja, eller kokosolja

Topping/ dekoration:

  • 0,5 förp Wellibites
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till fudgen i en kastrull och värm på låg värme och rör tills allt blivit mjukt. Tillsätt mer vaniljpulver om önskas.
  2. Klä en mindre form, typ matlåda eller brödform med bakplåtspapper och häll över fudgesmeten. Låt stelna i kylskåp.
  3. Gör chokladglasyren genom att smälta chokladen över vattenbad - eller i micro (med 30 sekunder intervaller) och rör ner oljan tills du har en jämn smet. Låt svalna något men bred den på kakan innan den hunnit stelna. (Du kan också köpa färdig, sockerfri chokladkräm att breda på chokladfudgen).
  4. Toppa med hackade Wellibites.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...