Snabbt dillkött på kyckling med pressad potatis

POPULÄRT
koket.se
Snabbt dillkött på kyckling med pressad potatis
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Snabbt dillkött på kyckling med pressad potatis

19 ingredienser

En snabb version av klassikern dillkött - lena och goda smaker där socker, ättika, grädde och dill smälter samman i perfekt harmoni.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé, delade i 2 cm stora bitar
  • 2 gula lökar, skalade och skurna i grova bitar
  • 6 dl kycklingfond, utspädd
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 msk ättiksprit 12 %
  • 1 kruka dill
  • 1 dl vispgrädde
  • majsstärkelse
  • vatten
  • 20 g smör
  • rapsolja

Glaserade morötter

  • 3 morötter, skalade, skurna i grova bitar och kokta i saltat vatten
  • 20 g smör
  • 1 msk dillfrö, mortlade
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Pressad potatis

  • 900 g potatis
  • 40 g smör
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Dillkött

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 cm stora. Skala och skär löken i grova bitar.
  2. Bryn kycklingköttet och löken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta eller kastrull. Fyll på med buljong, ättika och socker, låt koka i 10 minuter.
  3. Tillsätt grädden och låt koka några minuter till, smaka av med salt och eventuellt mer socker och ättika. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens.

Glaserade morötter

  1. Skala och skär morötterna i grova bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten.
  2. Smält smöret i kastrull, lägg i dillfrön, citronskal och saft, koka ihop något. Lägg i de kokta morötterna, låt glasera några minuter.

Pressad potatis

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av och pressa i en skål. Toppa med smör, flingsalt och svartpeppar från kvarn.
  2. Servera dillköttet med morötter och pressad potatis.