Snabbt dillkött på kyckling med pressad potatis
Snabbt dillkött på kyckling med pressad potatis
19 ingredienser
En snabb version av klassikern dillkött - lena och goda smaker där socker, ättika, grädde och dill smälter samman i perfekt harmoni.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé, delade i 2 cm stora bitar
- 2 gula lökar, skalade och skurna i grova bitar
- 6 dl kycklingfond, utspädd
- 0,5 dl strösocker
- 3 msk ättiksprit 12 %
- 1 kruka dill
- 1 dl vispgrädde
- majsstärkelse
- vatten
- 20 g smör
- rapsolja
Glaserade morötter
- 3 morötter, skalade, skurna i grova bitar och kokta i saltat vatten
- 20 g smör
- 1 msk dillfrö, mortlade
- 1 citron, finrivet skal och saft
Pressad potatis
- 900 g potatis
- 40 g smör
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
Dillkött
- Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2 cm stora. Skala och skär löken i grova bitar.
- Bryn kycklingköttet och löken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta eller kastrull. Fyll på med buljong, ättika och socker, låt koka i 10 minuter.
- Tillsätt grädden och låt koka några minuter till, smaka av med salt och eventuellt mer socker och ättika. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens.
Glaserade morötter
- Skala och skär morötterna i grova bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten.
- Smält smöret i kastrull, lägg i dillfrön, citronskal och saft, koka ihop något. Lägg i de kokta morötterna, låt glasera några minuter.
Pressad potatis
- Skala och koka potatisen mjuk. Häll av och pressa i en skål. Toppa med smör, flingsalt och svartpeppar från kvarn.
- Servera dillköttet med morötter och pressad potatis.