Snabblagat isterband med skånsk potatis

Snabblagat isterband med skånsk potatis
Foto: TV4

En gammal hederlig husmansrätt, som går snabbt att laga om man använder djupfryst, tärnad potatis. För dig som vill vara ännu snabbare finns både pulversås och färdiglagad sås på tetra som kan användas till den här rätten.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 isterband
  • 600 g djupfryst tärnad potatis
  • 1 gul lök
  • 25 g smör

Gräddsås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 1 dl tärnade, inlagda rödbetor
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 msk grovkornig senap

Gör så här

  1. Stek isterbanden i en stekpanna eller i ugnen. Smält smöret till såsen i en kastrull, ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på värmen och spä redningen med buljongen, lite i taget under ständig omrörning. Rör även ner grädden och krydda med soja, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 5 minuter, rör om då och då.
  2. Skala och hacka den gula löken och fräs den i smör. Tillsätt den tärnade potatisen och låt den fräsa en kort stund, slå över såsen. Låt alltsammans puttra tills potatisen är mjuk, 5–8 minuter.
  3. Vänd ner rödbetshack, kapris och senap i den stuvade potatisen, krydda med salt och peppar. Servera med isterbanden.
Kommentera receptet

Fler goda recept