Snabba krämiga tonfisknudlar
Snabba krämiga tonfisknudlar
12 ingredienser
20 m
Vill du laga något snabbt och riktigt gott? De här krämiga tonfisknudlarna kommer inte göra dig besviken!
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 1 förp snabbnudlar (+ kryddan)
- 1 msk smör
- 2 klyftor vitlök, hackad
- 1 förp pak choi [à 250 g]
- 0,5 burk tonfisk
- 2 msk japansk soja
- 1 msk farinsocker (eller strösocker)
- 0,5 msk chilipasta
- 2 msk vatten (från nudlarna)
- 1-2 ägg
Toppa med
- 1,5 dl salta jordnötter, finhackade
- 2 salladslökar
Gör så här
- Koka upp valfria nudlar i ca 4 minuter. Låt rinn av i ett durkslag.
- Smält smör och fräs vitlök, pak choi och tonfisk.
- Tillsätt kryddpåsen, soja, socker, chilipasta och vattnet från nudlarna. Låt puttra tills såsen tjocknat något.
- Blanda ner nudlarna (ej vätskan) och rör om.
- Stäng av värmen, knäck i ägget, rör om och blanda ordentligt med nudlarna.
- Toppa med jordnötter och salladslök.