Snabba krämiga tonfisknudlar

koket.se
Snabba krämiga tonfisknudlar
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Snabba krämiga tonfisknudlar

12 ingredienser

20 m

Vill du laga något snabbt och riktigt gott? De här krämiga tonfisknudlarna kommer inte göra dig besviken!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp snabbnudlar (+ kryddan)
  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 1 förp pak choi [à 250 g]
  • 0,5 burk tonfisk
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk farinsocker (eller strösocker)
  • 0,5 msk chilipasta
  • 2 msk vatten (från nudlarna)
  • 1-2 ägg

Toppa med

  • 1,5 dl salta jordnötter, finhackade
  • 2 salladslökar

Gör så här

  1. Koka upp valfria nudlar i ca 4 minuter. Låt rinn av i ett durkslag.
  2. Smält smör och fräs vitlök, pak choi och tonfisk.
  3. Tillsätt kryddpåsen, soja, socker, chilipasta och vattnet från nudlarna. Låt puttra tills såsen tjocknat något.
  4. Blanda ner nudlarna (ej vätskan) och rör om.
  5. Stäng av värmen, knäck i ägget, rör om och blanda ordentligt med nudlarna.
  6. Toppa med jordnötter och salladslök.