Snabb vörtlimpa

NYHET
koket.se
Snabb vörtlimpa
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Snabb vörtlimpa

11 ingredienser

En vörtlimpa med smak av julen som bakas lika lätt som en klassisk filmjölkslimpa. Ingen jäsning eller knådning behövs, bara att blanda ingredienserna och baka i ugnen.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner bröd
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 2,5 msk vörtkrydda
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 5,5 dl filmjölk
  • 0,5 dl honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Knyckla ihop ett bakplåtspapper och täck insidan av en brödform (som rymmer minst 1,5 liter) med det.
  3. Skär aprikoserna i mindre bitar.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke tillsammans med de skurna aprikoserna. Tillsätt sedan filmjölk och honung och rör om till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i brödformen och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1,5 timme.
  6. Låt brödet svalna i formen i minst en timme innan du lindar in det i en bakduk eller plastar in tätt.