Snabb vårpaj med bakade rabarber och äpplen

20 m
8
Snabb vårpaj med bakade rabarber och äpplen
Foto: Sandra Mastio

Så smart paj där du använder färdiga kanelbullar som smuldeg! På endast 20 minuter har du den färdig paj på bordet!

15 april 2017
20 m
8

Du behöver

  • 2 stänger rabarber
  • 2 äpplen
  • 50 g smör
  • 2 msk flytande honung eller kokossirap
  • 2-3 färdiga kanelbullar
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1 krm salt
  • 3 dl vispgrädde 40 %

Dekoration

  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Riv sönder bullarna och stek dem krispigt med smör i en panna och strö över kryddorna, rör om. Lägg allt i botten på en ugnsform. Spara några krispiga smulor.
  2. Skala äpplen och rabarber och dela dem i lika stora bitar om några centimeter. Lägg dem tätt i formen, över de rostade bullarna, ringla över honung samt klicka över smör. Rosta i ugn på 175 grader i ca 10 minuter.
  3. Vispa grädden luftigt och löst och klicka ut den över kakan. Smula över några brödsmulor och dekorera gärna med ätbara blommor som violer eller småblommiga penséer.
Kommentera receptet

Fler goda recept