Snabb omelett med grönsaker, sesam och ingefära

37 röster
15 m
2
Snabb omelett med grönsaker, sesam och ingefära
15 m
2

Du behöver

  • 100 g sockerärtor
  • 100 g böngroddar
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 salladslökar
  • 1 msk rostade svarta sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Strimla sockerärtor tunt på längden. Skala morot med potatisskalare, fortsätt att skala tills hela moroten är i tunna strimlor. Skiva chilifrukt i tunna skivor. Vänd runt grönsakerna i soja och sesamolja. Ställ åt sidan.
  2. Riv ingefära och vitlök. Blanda med hoisinsås. Skiva salladslök tunt.
  3. Vispa ihop ägg med vatten och en nypa salt. Stek hälften i olja i en stor stekpanna, ca 1 minut per sida. Stek sedan nästa omelett.
  4. Lägg upp omeletterna på tallrikar. Krydda med svartpeppar och fyll med de dressade grönsakerna och vik ihop. Pensla över hoisinsås, strö på salladslök och sesamfrön. Servera genast!
28 januari 2017