Snabb omelett med grönsaker, sesam och ingefära

15 m
2
Spela video Snabb omelett med grönsaker, sesam och ingefära
Foto: TV4
15 m
2

Du behöver

  • 100 g sockerärtor
  • 100 g böngroddar
  • 1 morot
  • 1 röd chili
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 salladslökar
  • 1 msk rostade svarta sesamfrön
  • salt och svartpeppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Strimla sockerärtor tunt på längden. Skala morot med potatisskalare, fortsätt att skala tills hela moroten är i tunna strimlor. Skiva chilifrukt i tunna skivor. Vänd runt grönsakerna i soja och sesamolja. Ställ åt sidan.
  2. Riv ingefära och vitlök. Blanda med hoisinsås. Skiva salladslök tunt.
  3. Vispa ihop ägg med vatten och en nypa salt. Stek hälften i olja i en stor stekpanna, ca 1 minut per sida. Stek sedan nästa omelett.
  4. Lägg upp omeletterna på tallrikar. Krydda med svartpeppar och fyll med de dressade grönsakerna och vik ihop. Pensla över hoisinsås, strö på salladslök och sesamfrön. Servera genast!
Kommentera receptet

Fler goda recept