Snabb och krämig sparrispasta

14 röster
20 min
4
Snabb och krämig sparrispasta
Foto: Kamilla Jönvik
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 klyfta vitlök
  • 250 g grön sparris (färsk)
  • 1 zucchini
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 2 msk näringsjäst
  • svartpeppar
  • olivolja (till stekning)

Till servering:

  • 400 g pasta (valfri sort)
  • 2 msk näringsjäst
  • 1 msk citronskal (riven zest)
  • 1 msk citrontimjan (valfritt)

Gör så här

  1. Börja koka vatten till pastan i en stor kastrull, häll i salt.
  2. Hacka lök och vitlök. Värm stekpannan till medelvärme och häll i olivolja. Fräs lök och vitlök i ca 5 minuter tills den är genomskinlig, rör om då och då.
  3. Under tiden löken fräses: Koka pastan och förbered sparris och zucchini. Bryt eller skär av nedersta hårda delen på sparrisen, ca 2 cm, och släng den. Skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar. Dela zucchinin på längden och skär i ca 0,5 cm tjocka kvartar.
  4. När löken är genomskinlig, lägg i sparris och zucchini och fräs tillsammans i 3-4 minuter.
  5. Smula ner buljongtärningen i stekpannan och häll ner kokosgrädde, näringsjäst och lite svartpeppar. Låt puttra i 2-3 minuter. Stäng av värmen.
  6. Häll kokvattnet av pastan och vänd ner pastan i såsen.
  7. Servera pastan med lite extra näringsjäst på toppen och gärna citronzest och citrontimjan som ger rätten en extra fräsch och somrig smak.
18 juni 2020