Snabb och krämig sparrispasta
Snabb och krämig sparrispasta
13 ingredienser
20 min
Otroligt mumsig, somrig och enkel vegansk pastarätt! Näringsjästen ger den krämiga såsen en ostig umamismak och gör rätten extra smakrik.
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 250 g grön sparris (färsk)
- 1 zucchini
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2,5 dl kokosgrädde
- 2 msk näringsjäst
- svartpeppar
- olivolja (till stekning)
Till servering:
- 400 g pasta (valfri sort)
- 2 msk näringsjäst
- 1 msk citronskal (riven zest)
- 1 msk citrontimjan (valfritt)
Gör så här
- Börja koka vatten till pastan i en stor kastrull, häll i salt.
- Hacka lök och vitlök. Värm stekpannan till medelvärme och häll i olivolja. Fräs lök och vitlök i ca 5 minuter tills den är genomskinlig, rör om då och då.
- Under tiden löken fräses: Koka pastan och förbered sparris och zucchini. Bryt eller skär av nedersta hårda delen på sparrisen, ca 2 cm, och släng den. Skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar. Dela zucchinin på längden och skär i ca 0,5 cm tjocka kvartar.
- När löken är genomskinlig, lägg i sparris och zucchini och fräs tillsammans i 3-4 minuter.
- Smula ner buljongtärningen i stekpannan och häll ner kokosgrädde, näringsjäst och lite svartpeppar. Låt puttra i 2-3 minuter. Stäng av värmen.
- Häll kokvattnet av pastan och vänd ner pastan i såsen.
- Servera pastan med lite extra näringsjäst på toppen och gärna citronzest och citrontimjan som ger rätten en extra fräsch och somrig smak.