Snabb nudelsoppa med kyckling

Snabb nudelsoppa med kyckling
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Snabb nudelsoppa med kyckling

83

6 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Värmande och klar kycklingsoppa med smakrik buljong och nudlar. Blir garanterat lika poppis bland stora som små. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 2 dl klar äppeljuice
  • 4 skiva ingefära
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk japansk soja
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 ägg
  • 250 g snabbnudlar [2 förpackningar à 125 g]
  • 150 g sockerärtor
  • 3 salladslök
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp buljong och äppeljuice.
  2. Skala vitlöken.Tryck till vitlöken med knivens sida så klyftorna krossas lätt. Lägg de krossade klyftorna i buljongen med ingefära, sesamolja och soja. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Håll sedan varmt.
  3. Vispa upp äggen och stek i lite matolja i en stekpanna till en omelett. Låt svalna något och skär i strimlor.
  4. Salta kycklinglårfiléerna. Stek dem i smör till de fått gyllene färg på båda sidor, ca 5 minuter per sida. Häll ev på lite soja. Krydda med peppar.
  5. Skär sockerärterna i strimlor. Skiva salladslöken tunt. Skiva kycklingen. Koka upp buljongen igen och lägg i nudlarna som får koka i 3 minuter. Häll av och kyl ner.
  6. Lyft ur ingefära och vitlök ur buljongen. Bottna serveringsskålar med nudlar, häll på buljong och toppa med kyckling, omelettstrimlor, sockerärter, salladslök och sesamfrön. Servera genast!