Snabb måndagspasta med tofusås och champinjoner

Snabb måndagspasta med tofusås och champinjoner
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Snabb måndagspasta med tofusås och champinjoner

12 ingredienser

20 m

Vegetarisk vardagsmiddag som går snabbt och enkelt att tillaga. En krämig pasta med parmesan, vitlök, tofu och champinjoner.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g spaghetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl valnötter
  • 75 g parmesanost
  • 1 kruka basilika (eller timjan)
  • ca 250 g silkestofu
  • salt
  • peppar
  • 500 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 65 g bladspenat
  • 0,5 citron, skal och saft

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka pastan al dente. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skiva vitlöken tunt, rosta valnötterna i en torr panna. Riv parmesanen. Hacka halva krukan med basilika/timjan.
  3. Mixa tofu, vitlök, valnötter, timjan/basilika, salt, peppar och hälften av den rivna parmesanen tills det är slätt.
  4. Riv eller skiva svampen i mindre bitar, sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek svampen gyllene i oljan.
  5. Ta stekpannan från värmen, rör ned pastan samt den mixade såsen, spenaten och blanda runt ordentligt, tillsätt lite av pastavattnet för en smidigare konsistens.
  6. Servera med resterande basilika/timjan, parmesan och lite riven citron!