Snabb lasagne med pesto

POPULÄRT
koket.se
Snabb lasagne med pesto
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Snabb lasagne med pesto

13 ingredienser

45 min

Vegetarisk lasagne med grönkål och svamp som får god smak av färdig pesto. Tack vare färska lasagneplattor och att bechamelsåsen ersätts med en enkel kräm på crème fraiche och brynt smör går lasagnen extra snabbt att laga.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 200 g grönkål
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk grön pesto (à ca 100 g)
  • 2 dl crème fraîche
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl riven ost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka grönkål och champinjoner fint.
  3. Stek de hackade grönsakerna mjuka i olivoljan och salta.
  4. Bryn smöret i en kastrull under vispning. Låt smöret svalna och blanda sedan med crème fraiche, mjölk och hälften av osten till en rinnig sås.
  5. Blanda ner peston i grönsaksfräset. med peston.
  6. Lägg lite grönsaker i botten på en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor, grönsaker och crème fraiche-sås. Varva tills allt är slut, avsluta med resterande riven ost.
  7. Baka i ugn i ca 20-30 minuter. Låt svalna och servera sen med en krispig sallad.