Snabb kinesisk gryta med tofu

44 röster
25 m
4

Kinesisk kryddig gryta med stekt tofu, broccoli och böngroddar. Snabbt, enkelt och supergott!

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl klibbigt ris
  • ca 250 g fast tofu
  • 6 msk maizena
  • 6 msk rapsolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 1 färsk tomat
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk five spicekrydda
  • 2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 4 msk ljus soja
  • 1 dl vatten
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka riset efter anvisningarna på paketet.
  2. Tärna tofun i mindre tärningar och vänd dem i 5 msk maizena. Se till att alla är täckta men skaka bort överflödigt mjöl! Stek dem gyllene på alla sidor i 4 msk rapsolja på ganska hög värme, låt rinna av på hushållspapper. Om ni använder silkestofu, tärna tofun, låt den vila och toppa rätten innan servering.
  3. Riv vitlök och ingefära fint. Hacka gul lök, chili och tomat smått. Dela broccolin i mindre buketter och skiva stammen.
  4. Häll 2 msk rapsolja i en gryta. Tillsätt five spice och låt det steka i ca 20 sekunder så att smakerna kommer fram. Tillsätt sedan lök, vitlök, ingefära, chili och tomater. Stek tills löken är mjuk.
  5. Tillsätt vinäger, honung, soja och vatten. Låt såsen koka ihop i någon minut.
  6. Vänd ned broccolin och den stekta fasta tofun koka i 2 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten. Ta grytan från värmen och vänd ned böngroddarna.
  7. Servera med ris, sesamfrön och hackad koriander.
3 september 2016
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept