Smält och bryn hälften av smöret i en panna. Tillsätt resten av smöret när det första är brynt.
Blanda socker och kryddor.
Häll ner brödbitarna och havregryn i stekpannan och veva genast runt så att alla bitar täcks av det brynta smöret.
Stek brödblandningen på medelvärme tills det är krispigt.
Pudra till sist över kryddsockret. Rör runt och låt sockret fastna på brödet. Ta sedan av stekpannan från värmen.
Vispa grädden och vänd försiktigt ihop med yoghurten till en jämn och fast kräm.
Lägg drygt 1 dl av gräddkrämen i en djup liten skål. Använd baksidan av en slev för att fösa upp grädden längs kanterna på insidan av skålen (tänk hummusbowl).
Om din sylt är väldigt fast kan du röra ut den med lite vatten, eller en aning smaksatt sprit om det tilltalar dig. Lägg sedan någon matsked av sylten i botten av skålen.
Strö det krispiga och svala brödet över sylten och droppa avslutningsvis olivolja på kanterna av grädden.