Smörsås med löjrom

Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Smörsås med löjrom

10

2 steg att laga

8 ingredienser

Perfekt lyxig sås till kokt eller stekt fisk. Serveras gärna med riven pepparrot.

Alf Tumbles dryckestips:

Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327

Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vitt vin
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 150 g smör
  • 1 dl Kalix löjrom
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka lök. Koka upp löken tillsammans med vin och vinäger.
  2. Mixa i rumstempererat smör med en stavmixer. Tillsätt hackad gräslök och skuren dill samt all löjrom. Serveras omgående. Får inte koka efter det att löjrommen är tillsatt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer