Smörsås med löjrom

Perfekt lyxig sås till kokt eller stekt fisk. Serveras gärna med riven pepparrot.

Alf Tumbles dryckestips:

Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327

Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837

13 oktober 2017
6

Du behöver

  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vitt vin
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 150 g smör
  • 1 dl Kalixlöjrom
  • mald svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka lök. Koka upp löken tillsammans med vin och vinäger.
  2. Mixa i rumstempererat smör med en stavmixer. Tillsätt hackad gräslök och skuren dill samt all löjrom. Serveras omgående. Får inte koka efter det att löjrommen är tillsatt.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept