Smörsås med löjrom

10 röster
6

Perfekt lyxig sås till kokt eller stekt fisk. Serveras gärna med riven pepparrot.

Alf Tumbles dryckestips:

Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327

Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vitt vin
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 150 g smör
  • 1 dl Kalixlöjrom
  • mald svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka lök. Koka upp löken tillsammans med vin och vinäger.
  2. Mixa i rumstempererat smör med en stavmixer. Tillsätt hackad gräslök och skuren dill samt all löjrom. Serveras omgående. Får inte koka efter det att löjrommen är tillsatt.
13 oktober 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...