• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Smörsås med löjrom

Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Smörsås med löjrom

2 steg att laga

8 ingredienser

Perfekt lyxig sås till kokt eller stekt fisk. Serveras gärna med riven pepparrot.

Alf Tumbles dryckestips:

Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327

Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837

Ingredienser

6 portioner
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vitt vin
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 150 g smör
  • 1 dl Kalix löjrom
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka lök. Koka upp löken tillsammans med vin och vinäger.
  2. Mixa i rumstempererat smör med en stavmixer. Tillsätt hackad gräslök och skuren dill samt all löjrom. Serveras omgående. Får inte koka efter det att löjrommen är tillsatt.