Smörrebröd med julskinka

koket.se
smorrebrod med julskinka

Smörrebröd med julskinka

Av: Mikaela Eliasson

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

20 m

Danskt rågbröd med senapskräm, glöggmarmelad och julskinka är en perfekt macka att njuta av efter jul.

Se Mikaela Eliasson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • danskt rågbröd
  • smör
  • salladsblad
  • senapskräm
  • julskinka
  • persilja

Rödlök- och glöggmarmelad

  • 1 rödlök
  • ca 2 dl glögg
  • 0,5 dl rörsocker
  • salt

Senapskrämen

  • 1 msk grovkornig senap
  • 0,5 dl färskost

Gör så här

Rödlök- och glöggmarmelad

  1. Hyvla eller hacka löken.
  2. Släng ner lök, glögg och råsocker i en kastrull och koka tills löken har mjuknat och glöggen har blivit tjock och klibbig. Smaka upp med lite salt.

Servering

  1. Sedan är det dags att montera smörrebrödet!
  2. Bre smör på brödskivorna. Lägg ett salladsblad i botten och rikligt med senapskräm och rödlöksmarmelad. Toppa med två tunna, eller en tjock, skiva julskinka. Avsluta med persilja.