Smörrebröd med friterat ägg och avokadokräm

12 röster
30 min
4
Smörrebröd med friterat ägg och avokadokräm
Foto: TV4

En dansk specialitet med krispigt friterat ägg och krämig röra på avokado och ärtor! Perfekt macka till lunch eller brunch! 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Friterade ägg

  • 5 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl panko
  • olja till fritering

avokadoröra

  • 2 dl frysta ärter
  • 1 avokado
  • 1 msk crème fraiche
  • 0,5 knippe dill
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, zesten
  • salt
  • peppar

servering

  • 1 ask krasse
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 4 skivor rågbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ned 4 ägg när det kokar. Sätt klockan på 6 min.
  2. När äggen har kokat klart, häll kokvattnet på de frysta ärtorna och spolar äggen i kallt vatten. Låt äggen ligga kvar i kallt vatten.
  3. Mixa ärterna med avokado, dill, citronzest, crème fraiche och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  4. Värm oljan till 180 grader. Skala äggen. Vispa upp det sista ägget i en skål. Lägg mjöl i en skål och panko i en annan.
  5. Doppa äggen i mjöl sedan ägg och sist i panko. Fritera det sedan gyllene i ca 2 min. Låt svalna på ett galler.
  6. Bred ärtröran på brödet och toppa med ägget. Strö över krasse och svarta sesamfrön.
4 maj 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...