Danskt rågbröd med vinägerfläsk, råmarinerade champinjoner, rimmad gurka, saltrulle och leverpastej.
Visa mer
4
4 portioner
Du behöver
Vinägerfläsk
150 g varmrökt fläsk
1 dl ljus sirap
1 dl vitvinsvinäger
1 lagerblad
3 tsk svartpepparkorn
Råmarinerade svampar
300 g Champinjoner
citronsaft
0,5 schalottenlök, finhackad
smörgåskrasse
Rimmad gurka
1 skalad gurka
lite flingsalt
Till servering
danskt rågbröd
bregott
4 skivor saltrulle
250 g hel grovmalen-gammeldags leverpastej
krasse
Gör så här
Vinägerfläsket
Skär fläsket i stora tärningar, lägg i en kastrull, häll i sirapen, vinägern, lagerbladet och svartpepparkornen. Koka in sirapslagen i fläsket. Håll koll!
Råmarinerad champinjon
Skär svampen tunt på mandolin, lägg på en liten tallrik. Finhacka löken och lägg på svampen. Pressa citronen över, låt stå.
Rimmad gurka
Skala gurkan och skär den på längden i 0,5 cm tjocka skivor, lägg på en tallrik och salta med flingsalt.
Servering
Smöra brödet. Lägg ut den skivade saltrullen. Lägg på den ljumma leverpastejen. Lägg på gurkan, fläsket. Avsluta med att lägga dit champinjonerna och smörgåskrassen.