Smörrebröd "Dyrlaegens nattmad"

Smörrebröd Dyrlaegens nattmad
Foto: TV4
4

Du behöver

Vinägerfläsk

  • 150 g varmrökt fläsk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 lagerblad
  • 3 tsk svartpepparkorn

Råmarinerade svampar

  • 300 g Champinjoner
  • citronsaft
  • 0,5 schalottenlök, finhackad
  • smörgåskrasse

Rimmad gurka

  • 1 skalad gurka
  • lite flingsalt

Till servering

  • danskt rågbröd
  • bregott
  • 4 skivor saltrulle
  • 250 g hel grovmalen-gammeldags leverpastej
  • krasse

Gör så här

  1. Vinägerfläsket
    Skär fläsket i stora tärningar, lägg i en kastrull, häll i sirapen, vinägern, lagerbladet och svartpepparkornen. Koka in sirapslagen i fläsket. Håll koll!
  2. Råmarinerad champinjon
    Skär svampen tunt på mandolin, lägg på en liten tallrik. Finhacka löken och lägg på svampen. Pressa citronen över, låt stå.
  3. Rimmad gurka
    Skala gurkan och skär den på längden i 0,5 cm tjocka skivor, lägg på en tallrik och salta med flingsalt.
  4. Servering
    Smöra brödet. Lägg ut den skivade saltrullen. Lägg på den ljumma leverpastejen. Lägg på gurkan, fläsket. Avsluta med att lägga dit champinjonerna och smörgåskrassen.
Kommentera receptet

Fler goda recept