Smördegssnurra med getost

Håkan Thörnström KK 2024

Smördegssnurra med getost

9 ingredienser

30 min

De här festliga snurrorna av smördeg med getost, äpple och timjan gör sig fint som glöggsnacks.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 rött äpple
  • 100 g getost
  • 1 ark smördeg
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ägg
  • solroskärnor
  • flytande honung

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skiva äpple samt getost och fördela skivorna på smördegen.
  2. Repa timjan och strö det över skivorna samt salta och peppra.
  3. Rulla ihop smördegen och skär den i skivor/snurror.
  4. Placera snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla smördegssnurrorna med ägg och strö på solroskärnor.
  6. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter.
  7. Låt snurrorna svalna på plåten.
  8. Ringla över honung strax innan servering.