Smördegssnittar med räkor och brynt chilismör

POPULÄRT
koket.se
Smördegssnittar med räkor och brynt chilismör
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Smördegssnittar med räkor och brynt chilismör

12 ingredienser

Frasig snitt gjord på smördeg med brynt chilismör och räkor. Magiskt god att servera till ett glas bubbel eller på buffén.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

  • 1 förp smördeg (kyld på rulle)
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl lagrad ost, riven (t ex Västerbottenost)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 50 g smör
  • 2-3 tsk gochugaru (eller andra milda chiliflakes)
  • 1 tsk japansk soja
  • limefrukt, några droppar färskpressad saft
  • 500 g frysta räkor, tinade och skalade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 tsk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg smördeg på ett bakplåtspapper och pensla med ägg. Strö på riven ost och grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Om degen rest sig kan man pressa ner den försiktigt samtidigt svalnar.
  3. Bryn smör i en liten panna och dra av från värmen. Lägg i gochugaru, riven vitlök, soja och pressa i lite lime. Rör om och smaka av med ev mer lime.
  4. Fördela små klickar av crème fraiche på smördegen. Lägg på räkor och ringla på det brynta smaksatta smöret. Toppa med koriander och sesamfrön. Skär i munsstora bitar och servera som snittar!