Dag 1: Skär kycklingköttet i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Blanda persilja, timjan, salvia, koriander, salt, vin, worcestershiresås, soja och hönsbuljong till marinaden. Slå den över kycklingen. Låt stå i kylen över natten.
Dag 2: Värm ugnen till 225°. Ansa och tärna paprikan. Skiva champinjonerna. Lägg dem i kall panna, sätt på värmen och låt champinjonerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs ytterligare en stund. Tärna tomaterna.
Blanda paprika, tomat, champinjoner och kyckling i formen. Ta ut figurer ur smördegsbiten till dekoration. Vispa upp ägget. Pensla formens ytterkant. Lägg på deglocket, dekorera med figurerna och pensla med resten av ägget. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Pajen är klar när kycklingen är genomstekt och locket gyllenbrunt.