Smashed potatoes med bearnaise

Lohmanders Smashed potatoes med bearnaise - Ny ljusare
Foto: Lohmanders

Smashed potatoes med bearnaise

7 ingredienser

35 min

Krispig potatis med parmesan och persilja som toppas med härlig bearnaise. Ett perfekt tillbehör till köttet och fisken, eller varför inte äta som det är?

läs mer
Lohmanders såser flaska

NYHET från Lohmanders!

Gamla sås-klassiker och nya smaker, nu på smidig flaska.

Läs mer

läs mer
Kockarnas Kamp logga

Stolt huvudsponsor!

Lohmanders är huvudsponsor av Kockarnas kamp 2022.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 500 g delikatesspotatis (eller annan liten sort)
  • 50 g parmesanost
  • 2-3 msk pankoströbröd
  • 1 kruka färsk persilja
  • flingsalt
  • 1 förp Lohmanders Bearnaise Original

Gör så här

  1. Ta ut smöret så det blir rumsvarmt och sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen i ca 15 minuter tills den nästan är klar. Den ska fortfarande vara lite hård i mitten. Häll av vattnet och häll över potatisen på en ugnsplåt.
  3. Finriv parmesan och hacka persilja. Klicka på det rumsvarma smöret, riven parmesan och sist panko.
  4. Sätt in i i ugnen och grädda ca 15 minuter tills potatisen är gyllene och krispig. Ta ut ur ugnen och toppa med hackad persilja, sås och flingsalt.
TIPS!
läs mer
Lohmanders dragonstekt kyckling

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer