Smashed potatoes med bearnaise

Lohmanders Smashed potatoes med bearnaise - Ny ljusare
Foto: Lohmanders

Smashed potatoes med bearnaise

7 ingredienser

35 min

Krispig potatis med parmesan och persilja som toppas med härlig bearnaise. Ett perfekt tillbehör till köttet och fisken, eller varför inte äta som det är?

Lohmanders Bearnaise Original
Lohmanders Bearnaise Original produkt

Lohmanders Bearnaise Original

Såsen av alla såser. Bearnaise med perfekta balans mellan syra, sälta och smörighet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 500 g delikatesspotatis (eller annan liten sort)
  • 50 g parmesanost
  • 2-3 msk pankoströbröd
  • 1 kruka färsk persilja
  • flingsalt
  • 1 förp Lohmanders Bearnaise Original

Gör så här

  1. Ta ut smöret så det blir rumsvarmt och sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen i ca 15 minuter tills den nästan är klar. Den ska fortfarande vara lite hård i mitten. Häll av vattnet och häll över potatisen på en ugnsplåt.
  3. Finriv parmesan och hacka persilja. Klicka på det rumsvarma smöret, riven parmesan och sist panko.
  4. Sätt in i i ugnen och grädda ca 15 minuter tills potatisen är gyllene och krispig. Ta ut ur ugnen och toppa med hackad persilja, sås och flingsalt.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders dragonstekt kyckling

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer