Smakrika laxspett

koket.se
Smakrika laxspett

Smakrika laxspett

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

40 m

Är det dags för grillning? Testa de här härliga laxspetten med ingefära och garam masala. De blir snabbt en riktig favorit på grillen!

Tips på kokbok!
Indien i mitt svenska kök

Tips på kokbok!

Receptet kommer från Malin Mendels inspirerande kokbok Indien i mitt svenska kök.

Läs mer

Se Malin Mendel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfiléer (ca 500 g)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm malen gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Lägg träspett i blöt.
  2. Tina laxfiléerna om de är frysta.
  3. Blanda rapsolja, gurkmeja, garam masala, ingefära, citronsaft och salt i en skål.
  4. Gnid in marinaden i laxfiléerna och låt stå i kylskåpet i 20 minuter. Gärna längre.
  5. Trä varje laxbit på två spett längs med filéen.
  6. Grilla spetten hastigt eller tillaga dem på 200 grader i ugnen, bara så de precis blir genomstekta.