Smakrika laxspett


Smakrika laxspett
7 ingredienser
40 m
Är det dags för grillning? Testa de här härliga laxspetten med ingefära och garam masala. De blir snabbt en riktig favorit på grillen!
Tips på kokbok!

Tips på kokbok!
Receptet kommer från Malin Mendels inspirerande kokbok Indien i mitt svenska kök.
Läs mer
Se Malin Mendel laga receptet

Ingredienser
- 4 laxfiléer (ca 500 g)
- 3 msk rapsolja
- 1 krm malen gurkmeja
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 1 msk citronsaft
- 0,5 krm salt
Gör så här
- Lägg träspett i blöt.
- Tina laxfiléerna om de är frysta.
- Blanda rapsolja, gurkmeja, garam masala, ingefära, citronsaft och salt i en skål.
- Gnid in marinaden i laxfiléerna och låt stå i kylskåpet i 20 minuter. Gärna längre.
- Trä varje laxbit på två spett längs med filéen.
- Grilla spetten hastigt eller tillaga dem på 200 grader i ugnen, bara så de precis blir genomstekta.