Smakrik kycklinglasagne med enkel ostkräm

Lönneberga Smakrik kycklinglasagne och enkel ostkräm
Foto: Köket.se

Smakrik kycklinglasagne med enkel ostkräm

18 ingredienser

50 min

En mustig och smakrik sås på kycklingfärs varvas med en snabb ostkräm till en ljuvligt god lasagne. Perfekt helgrätt eller söndagsmiddag som gör sig utmärkt i matlådan!

Lönnberga tipsar!
Lönneberga kycklingfärs

Lönnberga tipsar!

Lönneberga Kycklingfärs gjord av 100% svensk kycklingkött. Klimatsmart och lätt att lyckas med.

Läs mer

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 16 färska lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 3 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 800 g Lönneberga kycklingfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 2 dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano

Ostkräm

  • 5 dl crème fraîche
  • 200 g lagrad ost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka lök, morot, selleri och vitlök till små tärningar.
  2. Hetta upp en stekpanna med höga kanter. Tillsätt olja och fräs grönsakerna mjuka. Lägg över i en skål.
  3. Bryn kycklingfärsen i pannan tills den fått lite yta.
  4. Häll tillbaka grönsakerna, tillsätt honung och tomatpuré och låt fräsa ihop en stund.
  5. Slå över vinet och låt koka in. Häll till sist över vatten, fond, torkade kryddor och krossade tomater. Låt puttra 10 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Riv osten och lägg under ¼ till topping. Blanda resten av osten med crème fraiche, salt och peppar.
  8. Bred ut ett lager köttfärssås i botten på en ugnsform, sedan ett lager ostsås och lasagneplattor. Varva och avsluta med lite köttfärssås på toppen. Strö över den sparade osten och grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen fått en fin färg.
  9. Servera gärna med lite grönsallad.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Mustig rödvinsgryta med kyckling

Fler tips!

Här hittar du fler recept på kyckling från Lönneberga.

Läs mer