Sliders med parmesancrème och gremolata

1 röst
4
Sliders med parmesancrème och gremolata
Foto: TV4

Grillade miniburgare som toppas med parmesankräm och en gremolata med persilja och citron.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 hamburgerbröd
  • 200 g högrevsfärs eller liknande, minst 20 % fetthalt
  • salt och peppar

Gremolata

  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar

Parmesankräm

  • 1 dl parmesan, finriven
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Gremolata
    Lägg persilja, vitlök, pressa citronen samt riv av yttersta skalet på citronen (inte det vita) i en mixer. Häll i salt, peppar och olja och mixa ihop.
  2. Parmesancrème
    Ta majonnäs, gräddfil och parmesan och blanda ihop.
  3. Burgare
    Ta färsen och forma små bollar och platta till lite, försök att inte pressa ut så mycket luft, lätta handlag. Krydda. Grilla ett par minuter på varje sida, när den släpper från gallret är den klar att vändas.
  4. Ta brödet och dela i mindre, bränn på snygga ränder på grillen, går fort med hög temp. Lägg upp brödet, på med gremolata, kött, parmesancrème och lock. Klart!
12 juni 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept