Slät broccolisoppa med sting, toppad med knaperstekt bacon

Slät broccolisoppa med sting, toppad med knaperstekt bacon
Foto: TV4

Slät broccolisoppa med sting, toppad med knaperstekt bacon

Av: Richard - Strängnäs Mariefred

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45m

Värmande broccolisoppa med sting av cayennepeppar, toppas med knaperstekt bacon och serveras med varmt vitlöksbröd.

Dryckesförslag:

Mousserande vitt vin Cava Julia Navine's espana nr 7613

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 kg broccoli, färsk
  • 1 l vatten
  • 3 msk Bong touch of taste grönsaksfond
  • 5 dl laktosfri grädde
  • 3 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 krm paprikapulver
  • 3 krm cayennepeppar

Tillbehör

  • 140 g bacon

Vitlöksbröd

  • 1 baguette
  • 100 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • persilja, finhackad

Gör så här

Soppa

  1. Skär broccolin i små bitar. Koka upp dom i vatten och fond, låt koka i ca 15 min.
  2. Sila av men spara 0,5 l buljong.
  3. Ta broccolin och tryck i genom en finmaskig sil med hjälp av en slev eller en sked i ca 20 min. Du får då ut en grön massa som ska ner i en kastrull och sedan blandas med grädde och kryddor. Låt koka upp.
  4. Om man vill kan man spä ut med buljongen och om man önskar tjockare konsistens kan man reda med maizena.

Tillbehör

  1. Finhacka baconet och knaperstek.

Vitlöksbröd

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, vitlök och persilja.
  3. Skär jack i brödet och fyll med blandningen. Låt gå i ugnen ca 10 min eller tills brödet fått färg.
  4. Skär sedan brödet i mindre bitar.

Servering

  1. Servera den varma soppan, toppad med knaperstekt bacon, med varmt vitlöksbröd till.