Busenkel knäck som du häller upp i en stor form och sedan skär i bitar. Säg hej då till klibbiga små knäckformar! Använd kokosmjölk så blir din knäck vegansk.
1 dl vispgrädde (för vegansk/mjölkfri knäck ta kokosmjölk)
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl cashewnötter
0,5 tsk flingsalt
Gör så här
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Häll nötter och salt på pappret
Blanda grädde, sirap och socker i en vid tjockbottnad kastrull. Koka upp och stick ner termometern. Knäcken är klar när den når 125 grader, vilket hemma hos mig tog ca 10 minuter.
Häll den varma knäcken i formen med nötter och salt. Ställ svalt tills de stelnar. Skär i fina bitar med en vass kniv. Förvara i en burk med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.