Skuren knäck med cashewnötter

Skuren knäck med cashewnötter
Foto: Jessica Frej

Busenkel knäck som du häller upp i en stor form och sedan skär i bitar. Säg hej då till klibbiga små knäckformar! Använd kokosmjölk så blir din knäck vegansk. 

18 december 2016

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde (för vegansk/mjölkfri knäck ta kokosmjölk)
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Häll nötter och salt på pappret
  2. Blanda grädde, sirap och socker i en vid tjockbottnad kastrull. Koka upp och stick ner termometern. Knäcken är klar när den når 125 grader, vilket hemma hos mig tog ca 10 minuter.
  3. Häll den varma knäcken i formen med nötter och salt. Ställ svalt tills de stelnar. Skär i fina bitar med en vass kniv. Förvara i en burk med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept