• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Skinkscnitzel med krämig potatissallad och grillad tomat

skinkschnitzel med krämig potatissallad och grillad tomat
Foto: TV4

Skinkscnitzel med krämig potatissallad och grillad tomat

9 steg att laga

23 ingredienser

1 h

Skinkschnitzel som marineras i en smarrig marinad och serveras med krämig potatissallad! Perfekt middag för hela familjen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Potatissallad

  • 12-14 potatisar, medelstora (fast sort)
  • 2 äpplen, gärna gröna
  • 1 purjolök
  • 5 dl crème fraîche
  • 4 dl gräddfil
  • 3 dl majonnäs
  • 3 msk bostongurka
  • salt
  • peppar

Skinkschnitzel

  • 400 g skinkstek
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 msk kalvfond
  • 3 msk vitlök, från Caj p
  • 1 msk sweet chilisås
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan

Grillade tomater

  • 4 tomater
  • salt
  • 1 krm vitlökspulver
  • torkad basilika
  • ost (mild)

Gör så här

  1. Potatisallad
  2. Skala potatisen skär i mindre bitar och koka den.
  3. Blanda crème fraiche, gräddfil, bostongurka och majonnäs i en stor skål krydda upp med salt och peppar. Tillsätt potatisen när den svalnat.
  4. Marinad
  5. Blanda allt i en fryspåse lägg i köttet låt ligga och dra så länge som möjligt, gärna över natten.
  6. Tomaterna
  7. Dela tomaterna krydda med salt, vitlökspulver och basilika. Strö över riven ost. Lägg på grillen eller kör i ugn.
  8. Schnitzel
  9. Grilla köttet.