• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Skånsk senapssill

senapssill sarah
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skånsk senapssill

4 steg att laga

12 ingredienser

Till den här senapssillen använder du den något grovkornigare skånska senapen i stället för en vanlig slät. Lägg in sillen själv efter vårt recept eller köp färdig och pigga upp med hemgjord senapssås.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl matolja

Inlagd sill:

  • 4 inläggningssillfiléer
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Ta av från värmen och låt kallna. Kyl lagen.
  2. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en glasburk. Slå över den kalla lagen och låt stå ett dygn.
  3. Senapssås: Blanda samman senap, vinäger, socker, salt och vitpeppar. Vispa i oljan under omrörning. Ställ kallt till servering.
  4. Låt sillbitarna rinna av ordentligt. Lägg dem i en serveringsskål och slå över senapssåsen.