Skaldjurspaj på krabba

Skaldjurspaj på krabba
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skaldjurspaj på krabba

10 ingredienser

En skaldjurspaj med mycket dillsmak. Tänk på att dina gäster kan vara skaldjursallergiker och förbered något som passar dem.

Ingredienser

portioner

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten, kallt

Fyllning:

  • 1 liten burk salladskrabba
  • 6-700 g räkor med skal
  • 2 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 knippe dill, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Kavla ut degen och klä formen med 2/3 av degen. Ställ i kylen.
  4. Skala räkorna, rensa krabban.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och vänd ned räkor, krabba och dill.
  6. Förgrädda pajskalet 10 minuter, slå i fyllningen. Kavla ut restdegen, sporra ut remsor och lägg över i rutmönster. Grädda klart 15-20 min.