Sjötunga med veloute
Sjötunga med veloute
17 ingredienser
30 m
Sjötunga med veloute, vit sparris, rabarber och potatis är en rätt som andas sommar och vår. Perfekt att njuta av i helgen!
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- potatis
- 70 g rabarber
- 1 dl vitvinsvinäger
- ca 600 g sjötunga (eller valfri vit fisk)
- 2 msk smör
- 8 vita sparrisar
- ramslök
- 1 citron
- salt
- strösocker
Velouté
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 dl vitt vin
- salt
- peppar
- 50 g ramslök
Gör så här
- Koka ihop ingredienserna till veloutén och smaka och av med salt och peppar.
- Mixa sedan i ramslöken i veloutén.
- Koka potatisen i rikligt saltat vatten.
- Tärna rabarber och värm upp vinäger. Häll den varma vinägern över rabarbern och låt dra lite innan servering.
- Stek fisken i rikligt med smör ca 3–4 minuter på varje sida.
- Lägg upp fisken i en lite djupare tallrik tillsammans med sparris och rikligt med sås.
- Toppa sedan med rabarber och några blad ramslök.