Sjasjlyk

Sjasjlyk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sjasjlyk

9 ingredienser

Sjasjlyk är en orientalisk rätt som från början bestod av enbart små välkryddade lammbitar uppträdda på spett. Numera lägger vi ofta till lök, tomater, bacon och annat efter behag.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500-600 g lamm, grytbitar
  • 2 paprikor, i bitar
  • 8 körsbärstomater
  • 8 steklökar
  • 1 förp bacon

Marinad:

  • 1 dl rapsolja
  • 0,75 dl vinäger
  • 0,75 dl kinesisk soja
  • 2 klyftor vitlök, pressade

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda marinaden, vänd ned köttet, låt dra några timmar.
  2. Ge lökarna ett uppkok i lättsaltat vatten.
  3. Varva avrunnet kött, lök, paprika, tomater och rullat bacon på spett. Pensla med marinaden och grilla sakta klart.