Sizzling pan
Sizzling pan
16 ingredienser
30 m
Den här härliga rätten bestående av bläckfisk, rostad fläsksida, ägg, bönor och röd harissa är en snabb och festlig rätt att njuta av i helgen.
Se Adam Dahlberg laga receptet

Ingredienser
Röd harissa
- 200 g röd chilifrukt
- 15 g vitlök
- 1 msk korianderfrö
- 1 msk malen kummin
- 1 msk rökt paprikapulver
- 50 g olivolja
- 1 citron, rivet skal och juice
- salt
Tillbehör
- 100 g bläckfisk, kokta armar skurna i grova bitar
- 100 g fläsksida, rostad
- 2 ägg
- 10 g silverlök, finskuren
- 10 g färsk bladpersilja, finskuren
- 10 g färdigkokta svarta bönor
- rapsolja
- smör
Gör så här
Röd harissa
- Dela chilin på hälften och ta bort kärnorna.
- Koka den delade chilin i vatten i ca 5 minuter tills den mjuknat.
- Mixa chilin med övriga ingredienser. Kyl sedan ner såsen.
Tillbehör
- Värm upp en gjutjärnsgryta eller panna tills den är rykande het.
- Stek bläckfisk samt fläsk i lite olja och smör.
- Knäck i två ägg och fortsätt steka.
- Toppa med röd harissa, silverlök, bladpersilja och svarta bönor.
- Servera direkt ur pannan på bordet.