Siris vegogryta rendang

51 röster
30 min
4
Siris vegogryta rendang
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök (stor)
  • 5 cm ingefära
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 citrongräs
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 limefrukt
  • 2 msk misopasta
  • 1 förp färdigkokta linser (à 380 g)
  • 2 förp färdigkokta kikärtor (à 380 g)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 70 g babyspenat
  • 4 port ris, kokt
  • 2 dl yoghurt, till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, vitlök, ingefära och chili. Hacka stjälkarna på koriandern och citrongräs grovt.
  2. Mixa grönsakerna plus kryddor till en kryddpasta. Smaka av med salt och limesaft.
  3. Fräs kryddpastan i oljan i en gryta.
  4. Häll av och skölj linser och kikärtor. Tillsätt linser, kikärter, kokosmjölk och misopasta i grytan. Låt koka ihop till en tjock gryta ca 10 minuter.
  5. Ta bort från värmen och tillsätt spenaten. .
  6. Hacka korianderbladen. Toppa grytan med koriander och servera med yoghurt och ris samt limeklyftor.
  7. Glöm inte att matsortera skal från lök och ingefära för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga gryta. /Köket-redaktionen
16 november 2019