Siris temaki - sushistrutar
Siris temaki - sushistrutar
19 ingredienser
En variant på sushi är temaki - man fyller noriark med sushiris och andra godsaker för att sen rulla ihop till en strut. Siri gör en vegovariant och i hennes recept fylls de med wasabimajonnäs, tunn omelett och massa goda färska grönsaker. En trevlig middag där alla kan samlas runt matbordet och bygga sin egen temaki.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g sushiris
- 1 msk strösocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
Sås
- 2 dl majonnäs
- 1 tsk wasabi
- 2 tsk japansk soja
- citronsaft, några droppar
- salt
Omelett
- 1 tsk rapsolja
- 6 ägg
- 1 msk japansk soja
- 1 msk mirin
- salt
Till servering
- 1 förp nori
- 2 avokador
- 1 gurka (gärna smal)
- 2 morötter
- 1 knippe rädisa
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sprid ut färdigkokt ris i en stor skål och blanda med socker, vinäger och salt. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå.
- Vispa ihop ägg med soja och mirin. Värm en stor non stick panna och fördela oljan jämt i pannan. Stek tunna omeletter av smeten. Lägg upp på en skärbräda och låt svalna. Rulla ihop varje omelett och skär i strimlor.
- Skiva avokado och rädisor. Skär gurka och morot i tunna stavar.
- Lägg grönsaker och omelett på ett stort fat.
- Skär varje noriblad tvärs över så att det blir två trianglar av varje blad.
- Fyll bladen (den blanka sidan av bladen ska vara utåt) med ris, grönsaker och sås. Rulla ihop till strutar. Tips! Fukta kanten på noriarket med lite vatten så fäster bladet och struten håller ihop bättre.