Siris ribollita

POPULÄRT
koket.se
Siris ribollita
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris ribollita

12 ingredienser

30 min

En rustik italiensk soppa med olika grönsaker gratinerad med bröd och parmesan. Perfekt middag eller lunch gjord på sommarens goda grönsaker - färska eller kanske med rester som hittas i kylen.

Inred köket - så hittar du din stil!
Sponsrat
Epoq svarta kök Integra

Inred köket - så hittar du din stil!

Epoq ger dig 7 olika stilar med tips och trix hur du inreder köket!

Läs mer

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 msk olivolja
  • 1 knippe färsk lök, finhackad spara det gröna till servering
  • 4 selleristjälkar, finhackade
  • 1 färsk vitlök, hackade
  • 1 knippe färsk persilja, stjälkar finhackade, blad grovhackade
  • 2 tomater, hackade
  • 15 färskpotatisar, kvartade
  • 1 zucchini, strimlad
  • 1 förp färdigkokta små vita bönor, sköljda
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 3 skivor surdegsbröd, brutet i bitar
  • 150 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grill.
  2. Stek lök, selleri, vitlök och persiljestjälkar i en ugnssäker gryta glansiga i olivoljan. Salta.
  3. Tillsätt potatis och tomat och rör runt, stek tills tomaten blivit mjuk.
  4. Häll på buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
  5. Häll i zucchini och bönor, låt det koka upp och kontrollera smaken, kanske lite mer olivolja och salt?
  6. Strö krutongerna över soppan och toppa med parmesan, ställ i ugnen tills osten har smält.
  7. Servera med persilja strösslad över!