Siris ribollita
Siris ribollita
12 ingredienser
30 min
En rustik italiensk soppa med olika grönsaker gratinerad med bröd och parmesan. Perfekt middag eller lunch gjord på sommarens goda grönsaker - färska eller kanske med rester som hittas i kylen.
Inred köket - så hittar du din stil!
Sponsrat

Inred köket - så hittar du din stil!
Epoq ger dig 7 olika stilar med tips och trix hur du inreder köket!
Läs mer
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 4 msk olivolja
- 1 knippe färsk lök, finhackad spara det gröna till servering
- 4 selleristjälkar, finhackade
- 1 färsk vitlök, hackade
- 1 knippe färsk persilja, stjälkar finhackade, blad grovhackade
- 2 tomater, hackade
- 15 färskpotatisar, kvartade
- 1 zucchini, strimlad
- 1 förp färdigkokta små vita bönor, sköljda
- 1,5 l grönsaksbuljong
- 3 skivor surdegsbröd, brutet i bitar
- 150 g parmesanost, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grill.
- Stek lök, selleri, vitlök och persiljestjälkar i en ugnssäker gryta glansiga i olivoljan. Salta.
- Tillsätt potatis och tomat och rör runt, stek tills tomaten blivit mjuk.
- Häll på buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
- Häll i zucchini och bönor, låt det koka upp och kontrollera smaken, kanske lite mer olivolja och salt?
- Strö krutongerna över soppan och toppa med parmesan, ställ i ugnen tills osten har smält.
- Servera med persilja strösslad över!