Siris ratatouille i ugn
Siris ratatouille i ugn
15 ingredienser
1 h 30 min
En riktigt god variant på den franska rätten ratatouille. I en klassisk ratatouille får grova bitar av grönsaker tillsammans med tomater koka ihop till en mustig gryta. Här skärs i stället alla grönsaker i skivor och läggs snyggt i en form för att tillagas under lång tid i ugn. Det resulterar i söta och intensiva smaker - magiskt gott! Bjud med en fräsch vitlöksyoghurt och ett frasigt surdegsbröd så att du kan suga upp den goda saften från grönsakerna.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 aubergines
- 2 zucchini
- 1 rödlök
- 3-4 tomater (stora)
- 2 msk smör
- 4 msk olivolja
- 1 msk torkad timjan
- 2 klyftor vitlök
- salt
Sås
- 2 dl yoghurt
- 1 kruka basilika
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk olivolja
Till servering
- färsk oregano
- lantbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär alla grönsaker i hyfsat tunna skivor.
- Smält smöret och blanda med olivolja, timjan, finhackade vitlöksklyftor och salt i en stor skål.
- Ha ned grönsakerna och vänd runt så att allt täcks.
- Varva grönsakerna i en stor form. Tillaga i ugnen ca 1 timme och 15 minuter.
Yoghurtsås
- Mixa alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt. Låt gärna såsen stå till sig en stund innan servering.
- Servera grönsakerna med sås och bröd.