En klassisk rätt fast på nytt sätt, köttfria pannbiffar med fetaost och ett ris som får god smak av mjukstekt och lätt karamelliserad gul lök samt färsk dill. Perfekt vardagsmat!
Skala och skiva löken tunt. Stek den gyllne i olivolja, salta.
Skala och riv vitlöken. Blanda med yoghurt, salt och lite citronsaft, ställ kallt.
Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka salladslöken och blanda med färsen (spara gärna lite av det gröna från salladslöken till servering). Vänd ned smulad fetaost och tillsätt resten av kryddorna.
Forma biffar av färssmeten. Stek dem gyllene på bägge sidor i olivolja.
Hacka dillen. Rosta solroskärnorna i en torr och het stekpanna.
Fluffa upp riset med en gaffel och vänd ned dill, solroskärnor och lök.
Servera biffarna med ris, yoghurt och extra citron. Toppa gärna med lite salladslök.