Siris banh mi

NYHET
koket.se
Siris banh mi
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris banh mi

14 ingredienser

30 min

Siri gör en växtbaserad variant på den vietnamesiska och matiga mackan banh mi. Förutom krispiga och picklade grönsaker fyller hon den med en krämig ostdipp. Snabbfixad och perfekt att ta med på picknicken.

Se Siri Barje laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 baguetter
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 morötter
  • 1 knippe rädisa
  • 1 kålrabbi
  • 1 jalapeño
  • 2 salladslökar
  • 1 gurka
  • 2 krukor färsk koriander
  • 1,5 dl ostdipp (växtbaserad)

Gör så här

  1. Koka upp vinäger, socker och vatten och rör runt, ställ åt sidan.
  2. Strimla vitkål, morot, rädisa och kålrabbi i tunna stavar.
  3. Skiva jalapeno tunt.
  4. Lägg alla grönsaker i en skål och häll på lagen, låt stå i ca 10 minuter.
  5. Grovhacka koriander. Skiva gurkan.
  6. Dela bröden på två och skär ett snitt på längden i dem så de går att öppna upp. Ta ut innanmätet och stänk på ½ msk soja på alla bröden. Innanmätet går fint att steka i olja i en panna och använda som krispig topping, t ex på en soppa.
  7. Fördela de picklade grönsakerna på brödet, lägg på gurka och toppa med ostdipp. Lägg på koriander och hugg in.