Sillamacka med brynt smör
Sillamacka med brynt smör
14 ingredienser
20 min
En riktigt god sillmacka är ett måste till midsommar, den här är inget undantag!
Ingredienser
- 1 danskt rågbröd
- 6 ägg, kokta 7 minuter och sen skalade
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
- 2 msk gräddfil
- 4-6 hela matjessillfiléer (gärna lagrad matjessill från Norröna)
- 400 g färskpotatis, kall kokt
- 1 silverlök, skalad (liten)
- 1 knippe rädisa
- 100 g smör
- 1 citron
- smör
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Skiva brödet på längden till fyra landgångsmackor, ca 1 cm tjocka. Bred på gott smör.
- Hacka äggen, hälften av dillen och gräslöken och blanda med gräddfilen. Smaksätt äggröran med salt och peppar.
- Skär sillen i bitar och skiva potatisen.
- Lägg äggröran på bröden, sen potatis och sill.
- Skiva lök och rädisor supertunt och lägg på toppen av mackorna. Toppa med dillvippor och hackad gräslök.
- Bryn smöret och skeda över mackorna, pressa över citron och servera direkt !