Svartpepparrostad strömming med rödbetor
Svartpepparrostad strömming med rödbetor
9 ingredienser
En smakrik strömming med rödbetor. Serveras med smetana, en tjock syrad grädde med en fetthalt på cirka 40 procent som använd smycket i det ryska köket. Recept från boken Sill & strömming.
Ingredienser
- 400 g hel strömming, nackad och urtagen
- 2 rödbetor
- 2 större rödlökar eller 8 små
- 2 msk olivolja
- salt
- svartpeppar, nymald
- 1 knippe persilja
- 1 msk honung, flytande
- 1 dl smetana eller gräddfil
Gör så här
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skala och dela rödbetor och rödlök i klyftor.
- Vänd dem i olja och lägg dem på en plåt. Rosta i ugnen i cirka 25 minuter.
- Lägg strömmingen på plåten. Salta och peppra och fortsätt att rosta i cirka 5 minuter.
- Strimla persiljan och toppa med den. Avsluta med att ringla över lite flytande honung.
- Servera direkt från plåten med smetana eller gräddfil.