Sill i röd sås

Sill i röd sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sill i röd sås

10 ingredienser

En härlig sillinläggning som kan anrättas samma dag som den ska ätas.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4-6 matjessillfiléer, skurna i bitar
  • 1 rödlök
  • 1 dl dill, finskuren
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk matolja
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl tomatjuice
  • tabasco
  • svartpeppar, nymald
  • 2 msk sherry

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg sillen i ett fat. Finhacka löken och dillen och lägg runtom.
  2. Blanda vinäger, olja, socker och tomatjuice och rör tills sockret smält. Smaka av med tabasco, peppar och sherry. Häll blandningen över sillen och låt den stå och dra några timmar innan serveringen.