Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Sherrysås
Sherrysås
Betyg: 2.86 av 5 (7 röster)
7
Spara
Från:
Sveriges yngsta mästerkock
6
ingredienser
Mustig sås på sherry, schalottenlök och fond.
Fest
Såser och röror
Ingredienser
portioner
2 schalottenlökar
smör, till stekning
hemgjord kalvfond (efter smak)
2 dl sherry
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och hacka schalottenlökarna. Stek i en kastrull med smör.
Häll i sherry, koka bort alkoholen.
Häll ner fonden, låt sjuda dvs nästan koka.
Smaksätt med salt och peppar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut