Shakshuka - Paul Svenssons recept

66 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, grovskuren (stor)
  • 2 morötter, tärnade
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 2 gröna paprikor, grovskurna
  • 1 tsk korianderfrö, mortlad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 krm chiliflakes
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kg krossade tomater
  • 4 ägg
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 dl bovete, rostat

Till servering

  • 4 port bulgur, kokt

Gör så här

  1. Använd en stora gryta/stekpanna med lock. Svetta löken, paprika och morötter med kryddor och vitlök i lite olivolja.
  2. Tillsätt tomaterna, slå på så att det precis täcker grönsakerna i stekpannan/grytan och låt sjuda till en krämig konsistens under lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Baka under lock tills äggvitan är fast och äggulan krämig.
  4. Toppa med hackade örter och rostat bovete. Servera med nykokt bulgur.
23 mars 2019