Shakshuka - Paul Svenssons recept

Shakshuka - Paul Svenssons recept
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Shakshuka - Paul Svenssons recept

72

4 steg att laga

17 ingredienser

30 min

En enkel men väldigt god tomatgryta från Tunisien med ägg som knäcks ner direkt i grytan. Perfekt allt i ett-rätt att göra när du måste rensa bland grönsakerna i kylen. 

läs mer
Pauls kurs bränna lök

Paul lär dig skapa magi med grönsaker! Gå hans gröna onlinekurs.


Läs mer & se trailer >>


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök, grovskuren (stor)
  • 2 morötter, tärnade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 gröna paprikor, grovskurna
  • 1 tsk korianderfrö, mortlad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 krm chiliflakes
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kg krossade tomater
  • 4 ägg
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 dl bovete, rostat

Till servering

  • 4 port bulgur, kokt

Gör så här

  1. Använd en stora gryta/stekpanna med lock. Svetta löken, paprika och morötter med kryddor och vitlök i lite olivolja.
  2. Tillsätt tomaterna, slå på så att det precis täcker grönsakerna i stekpannan/grytan och låt sjuda till en krämig konsistens under lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Baka under lock tills äggvitan är fast och äggulan krämig.
  4. Toppa med hackade örter och rostat bovete. Servera med nykokt bulgur.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer